” Tahukah anda tentang 4 vitamin penting untuk sakit sendi.. “

TIDAK !!!

TIDAK !!!

TIDAK !!!

Itulah satu-satunya ungkapan yang boleh aku ungkapkan tentang penyakit aku. Kerana aku sudah kehabisan harapan… berhabisan duit…berhabisan masa…berhabisan tenaga…masa depan terjejas…HANYA UNTUK MERAWAT SAKIT AKU ALAMI…

Pada tahun 2012, waktu itu umurku 25 tahun, zaman dewasa yang cukup mematangkan diri ku…aku sudah bekerja tetap pada ketika itu…setiap hari rutin harian aku cukup bermakna meniti saat dewasa kerana aku mampu melakukan semua perkara atau aktiviti yang aku impikan…pergi kerja naik moto bike dan balik pukul lima petang. Selepas asar aku sambung lagi main bola dengan team setiap hari selasa dan jumaat. Hujung minggu beraktiviti ride dengan kawan-kawan group moto. Malam hujung minggu main futsal…it’s so happening dengan aktiviti-aktiviti yang semua budak muda inginkan…SAMPAILAH SATU HARI…

Tarikh 02/09/12 menjadi hari GELAP untuk hidupku setelah aku ditimpa kemalangan. Sedang rushing pergi kerja , aku tak sedar ada sebuah lori datang daripada belakang dengan lajunya dan terus melanggar motor aku daripada belakang…then…AKU TIDAK SEDARKAN DIRI dan yang aku tahu aku sedar balik selepas 2 minggu dalam ICU…

Di bawah merupakan apa yang aku alami;

  1. Severe Head Injury with minimal intracranial bleed
  2. Prolapsed Intervertebral Disc
  3. Left Femur Fracture
  4. Left Knee Collateral Ligamental Tear

Senang cerita aku sakit dari atas kepala sehingga kaki…COMPLETE PACKAGE SAKIT !!!

Selepas aku dah discharged daripada hospital 2 bulan kemudian, Alhamdulillah ingatan aku okey, boleh bekerja secara ringan selepas 10 bulan kemudian. APA YANG MENJADI IGAUAN AKU ADALAH SAKIT BELAKANG DAN LUTUT…setiap minggu aku terpaksa beli ubat painkiller untuk tahan sakit yang aku alami…cuba bayangkan hidup aku tak boleh buat kerja berat walau sedikit…even nak bersukan balik of course tak boleh…

SELEPAS HAMPIR 7 TAHUN sakit, kos yang terlampau tinggi tak terkira, masa yang terbuang. kerja yang terbantut…….SEHINGGA AKU TERJUMPA INI DI FB POST..


Satu je ayat aku ” BETTER LESS THAN NEVER “. Sememangnya produk ini kita nampak sebagai cream tahan sakit biasa. TAPI…TAPI…TAPI…aku amal produk ini 2 bulan setengah dengan sapuan setiap hari tanpa missSAKIT AKU DARIPADA SCORE 10/10 TURUN KEPADA 3/10…

” Memang ia tidak menghilangkan sepenuhnya tapi ia sudah memulihkan rasa putus asa dalam hidup gelapku selama 7 tahun “

APA ITU DOLOR CREAM ?

[ Dolor – Perkataan Latin yang memberi maksud ” Sakit ” ]

” Dolor cream diformulasikan untuk kelegaan sakit dan perlindungan masa hadapan “ – Dr Qimm, PainAway CEO

KENAPA DOLOR CREAM ?

  1. Formula daripada doktor perubatan
    • formula yang sangat penting kerana ia melibatkan kajian yang mendalam berkenaan sakit ‘acute’ versus ‘chronic’.
    • formula yang dibuat untuk kelegaan sakit bersifat jangka masa segera dan jangka masa panjang secara kombinasi.
  2. Kombinasi tahan sakit dan vitamin
    • tahan sakit (methyl salicylate ) diadunkan bersama 4 komponen supplement penting.
    • Vitamin seperti di bawah;
      • Glucosamine : Glucosamine ialah kompaun biokimia yang terhasil secara semulajadi dalam badan manusia. Ia juga wujud dalam organisma lain seperti tumbuhan dan haiwan bercangkerang. Glucosamine ialah sejenis gula amino yang bergabung menjadi rantaian kanji ringkas dan berfungsi dalam pembentukan beberapa jenis protein dan lemak yang lain. Fungsi glucosamine yang lainnya ialah menjadi blok asas binaan kartilaj. Kartilaj ini pula berfungsi memberi perlindungan antara dua hujung tulang atau sendi yang bertemu agar pergerakan sendi lebih lancar. Peranan ini yang menjadikan glucosamine antara produk suplemen yang paling banyak diambil oleh pesakit sendi osteoarthritis (OA) untuk mengurangkan kesakitan. Glucosamine membantu memperbaiki fungsi pergerakan anggota untuk pesakit yang menghidapi OA pada paha dan lutut. Ia juga membantu mengurangkan pembengkakan pada sendi.
      • Omega 3 & 6 : Omega 6 dan Omega 3 mempunyai fungsi yang berlainan. Omega 6 adalah pro-inflammatory dan Omega 3 adalah anti-inflammatory. Inflammation jika di terjemahkan ke dalam bahasa melayu bermaksud radang. Kedua-dua jenis asid lemak omega-3 yang ditemui dalam minyak ikan ialah asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA). EPA dan DHA boleh mengurangkan keradangan, yang menyebabkan bengkak dan kesakitan. Penyelidikan baru menyokong tanggapan bahawa kegunaan banyak Omega-3 dan kegunaan Omega-6 yang lebih sedikit dapat mengurangkan keradangan dan sakit arthritis. Ramuan ratio omega 3 kepada omega 6 membantu mengurangkan keradangan dan sakit lutut. Kajian baru, yang diterbitkan minggu ini dalam Journal of Neuroscience, menunjukkan bahawa asid lemak omega-3 dapat memainkan peranan penting dalam mempercepat pemulihan dari kecederaan saraf. Kajian ini memberi tumpuan kepada sel-sel saraf periferi.
      • Hyaluronic acid: Asid hyaluronik didapati secara semulajadi di sendi dan bahagian lain badan. Dalam sendi itu terdapat dalam tulang rawan dan cecair sinovial yang melincirkan sendi untuk memastikan ia berfungsi lancar. Ia membantu meningkatkan bendalir lutut. Selain itu, ia juga membantu mempercepatkan pemulihan tisu koyak dan membantu pertumbuhan tisu baru.
      • Emu oil: Minyak Emu terdiri daripada asid lemak penting, seperti omega-3 (asid linolenik), omega-6 (asid linoleik) dan omega-9 (asid oleik), yang semuanya baik untuk badan anda dan menyerap dengan baik, terus ke kulit anda . Bukan itu sahaja, ia mengandungi vitamin A, antioksidan yang dikenali dan tonik yang sangat baik. Minyak Emu mengandungi sifat anti-radang, yang bermaksud ia adalah agen yang hebat untuk melegakan keadaan keradangan seperti sendi bengkak dan sakit otot. Ia mengurangkan bengkak dan menawarkan kelegaan sakit dari penyakit otot seperti arthritis dan rematik. Sekiranya anda mengalami luka, potong atau mengikis pada kulit anda, minyak emu juga bagus untuk mengurangkan kawasan yang meradang dan bengkak serta mengurangkan kesakitan. Satu kajian pada tahun 1997 yang diterbitkan dalam Inflammopharmacology mencatatkan bagaimana minyak emu sebenarnya cukup berkhasiat berbanding dengan ibuprofen yang diberikan secara oral, selepas ia digunakan secara topikal pada tikus arthritic.




APA YANG ISTIMEWA

  • Komponen rawatan tahan sakit beserta supplemen diramuankan dalam bentuk topikal atau sapuan.

  • Kesan secara langsung (direct) kepada tempat sakit.

  • Keberkesanan yang lebih berganda bila pergerakan otot atau sendi yang aktif.

  • Mengatasi masalah pengambilan supplemen otot serta sendi yang diambil secara oral atau tablet.

  • Harga yang agak berpatutan dan saiz botol yang sederhana yang boleh dimuat dalam poket atau ruang beg yang kecil.


” Better Less Than Never “ – Dr Qimm, PainAway CEO




TESTIMONI

” Produk ni baik untuk golongan veteran yang masih aktif bekerja– Kismah Johar dan Mak Jah, Pelakon Veteran

” Kalau lumba lari, orang muda boleh lari dalam 15 saat laju, saya boleh buat 12 saat larian…boleh challenge orang muda lah katakan “ – Lan Zailan, Pelakon

” Hebat sangat produk nih…lega sakit belakang kawe hok kronik keno slip-disc “ – Wan

” Produk jadi…lutut boleh buat main futsal balik dah lepas pakai cream ni “ – Khairul, Medical Assisstant (MA)

” Kami berzumba 3-4 kali seminggu sekarang ni selepas ada cream kombinasi baik ni “ – Ieta Ali, Zumba Instructor


” Kagum sungguh dengan produk ni…mana taknya…dulu selalu ambik macam2 supplemen makan untuk sakit sendi dan otot, sekarang ni hanya perlu sapu sahaja dah cukup vitamin dah . Jimat boh … “ – Zarul

” Mak Cik tahun ni dah masuk 73 tahun dah, sakit belakang, sakit lutut, sakit kaki..semua adalah…sakit tu wajib dah tak kan hilang tapi kurang dah teruknya sakit tu bila buat amalan sapu produk ni – Wan Zaitun


” Nampak tua tapi saya masih kuat berniaga pagi petang malam..produk ni, pak cik letak dalam poket buat pegi mana-mana, sapu selalu buat amalan…alhamdulillah badan rasa selalu bertenaga, lebih sihat seperti muda-muda dulu “ – Pak Cik Loh






JOM …

Follow kami terlebih dahulu kerana bukan setakat anda dapat beli malah banyak lagi hadiah-hadiah serta promosi yang akan ditawarkan.

TAK SABAR NAK BELI PRODUK KE ???

CLICK

JIKA MASIH TIDAK BOLEH ATAU TIDAK RETI UNTUK BUAT PEMBAYARAN, TEKAN LINK ATAU CONTACT KAMI DI ;

https://painawaymalaysia.wasap.my/

ATAU

WASAP HQ (01119779128) – MUKHLIS

Advertisements